Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο!
Ιταλικής προέλευσης συνταγή, η οποία δεν ανακατεύεται, αλλά παρασκευάζεται απευθείας στο φλιτζάνι όπου και καταναλώνεται.
Αρκεί μια μπάλα παγωτό βανίλια κατά προτίμηση ή σοκολάτα πάνω απ' την οποία ρίχνουμε μία κανονική δόση καφέ espresso MORENO.
Μία εξίσου ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι το affogato σοκολάτα, το οποίο φτιάχνεται με 2 μπάλες παγωτό βανίλια ή φουντούκι (για τους λάτρεις της μερέντας), πάνω στο οποίο ρίχνουμε σοκολάτα ρόφημα.
Μια ακόμη παραλλαγή θέλει 1 μεζούρα Αmaretto μαζί με τον καφέ!